Kan ik mijn energie overstap nog annuleren?

Heb je een overstap aangevraagd, maar ben je een betere aanbieding tegengekomen of heb je jezelf bedacht? Geen probleem, dit gebeurt vaker en daarom kun je in vrijwel alle gevallen je overstap nog annuleren.

Hieronder lees je de manier waarop je jouw energiecontract nog kan annuleren.

Overstap annuleren binnen 14 kalenderdagen

Heb je de overstap minder dan 14 kalenderdagen geleden aangevraagd? Dan kun je het contract altijd kosteloos annuleren. Hiervoor is het noodzakelijk dat je contact opneemt met de nieuwe energieleverancier.

Bellen is het meest eenvoudig en het telefoonnummer om te annuleren vind je in de bevestigingsmail van je aanvraag.

Na het annuleren van je aanvraag wordt je overstap gestopt en kun je een nieuwe aanbieding uitzoeken. Doe je niets? Dan verlengt je huidige energieleverancier het contract met een variabel tarief.

Overstap annuleren na 14 kalenderdagen

De 14 kalenderdagen om kosteloos te annuleren zijn in de wet vastgelegd. Dus hier heb je als consument recht op. Ben je te laat voor deze periode? Dan is het afhankelijk van de coulance of je nog kosteloos van je contract af kunt.

De meeste energieleveranciers zullen je na 14 dagen aan je contract houden en een opzegvergoeding in rekening brengen. Dit bedrag kan oplopen tot 250 euro, afhankelijk van je contract.

In deze situatie kan het beter zijn om je contract uit te zitten en daarna opnieuw over te stappen. Of je kunt een energieleverancier zoeken die de opzegboete wil vergoeden. Helaas zijn die er steeds minder en gaat dit vaak niet samen met aanbiedingen.