Wanneer krijg ik mijn energie cashback?

Heb je een energiecontract met cashback of welkomstbonus uitgezocht? Dan wil je natuurlijk weten wanneer je dit geld krijgt. Hoewel dit afhankelijk is van de voorwaarden van je contract vind je op deze pagina de meest voorkomende antwoorden.

[toc]

Betaling cashback bij een 1-jarig energiecontract

Bij een 1-jarig energiecontract krijg je de cashback na 12 maanden uitbetaald bij de jaarafrekening. Het is afhankelijk van de energieleverancier of de uitbetaling verrekend wordt op de jaarafrekening, of dat je deze los uitbetaald krijgt.

Uitbetaling is vaak gebonden aan een aantal voorwaarden zoals het altijd op tijd betalen van je termijnbedragen, of automatische incasso. Kijk voor deze voorwaarden in je energiecontract.

Bekijk hier de hoogste cashback bij 1 jaar.

Betaling cashback bij een 3-jarig contract

Bij een 3-jarig energiecontract ligt de uitbetaling vaak net even anders. Het komt nog steeds voor dat de uitbetaling na 12 maanden plaatsvindt. Maar het gebeurt steeds vaker dat de uitbetaling van de cashback in 3 delen is.

Dat betekent dat je op de jaarafrekening na 12, 24 en 36 maanden een deel van de cashback uitbetaald krijgt. Vooral bij contracten met een hoge cashback is dit steeds vaker de norm.

Bekijk hier de hoogste cashback bij 3 jaar.

Betaling cashback bij een 5-jarig contract

Kies je voor lange zekerheid van vaste lage tarieven en een torenhoge cashback? Dan is een contract van 5 jaar met cashback de juiste keuze. De hoge cashbacks die gegeven worden bij een 5-jarig contract worden niet in 1 keer uitbetaald.

De cashback of welkomstbonus wordt verdeeld over 5 jaar en je krijgt dus op elke jaarafrekening 1/5 deel van het bedrag uitbetaald.

Bekijk hier de hoogste cashback bij 5 jaar.

Heb je geen contract met energie cashback, maar met een cadeau? Lees dan hier wanneer je jouw energiecadeau krijgt!